4FIGHT GEL MAX AIR CUSHION FOGVÉDŐ
Juniorok és felnőttek számára egyaránt használható otthon formázható fogvédő! Gyorsan és könnyen elkészíthető!

Sportolás közben fogaink fokozott sérülésveszélynek van kitéve, akár küzdősportról vagy labdajátékról legyen szó.

A fogvédő úgy fejti ki "védő" hatását, hogy óvja fogainkat az összekoccanástól, valamint ha ütés éri elnyeli és szétvezeti az ütés energiáját a többi fogakra, így nem egy vagy két fogra fókuszál az ütés energiája. Az Air Cushion technológia a rázkódástcsillapító álkapocspárnákat extra légbuborékokkal tölti fel, ami még jobban fokozza a rezgéscsilapítást és az ütés erejének elnyelését.

Főbb jellemzői:

- Air Cushion - légpárna

- Gél töltés

- Rázkódáscsillapító állkapocspárna

- Többrétegű védelemA melegvizes fogvédő elkészítése és használata:
Egy edényben melegítsünk vizet, mielőtt a víz eléri a forrási hőfokát tegyük bele a fogvédőt kb. 20-30 másodpercre. A fogvédő teljesen megpuhul. Vegyük ki a fogvédőt a forró vízből és tegyük hideg vízbe egy pillanatra, hogy elkerüljük szájunk megégetését. Helyezzük a felső fogsorunkra és harapjunk rá (de csak nagyon óvatosan, nehogy átharapjuk fogvédőnket). Ujjainkkal simítsuk rá fogsorunkra a tökéletes illeszkedés érdekében. Várjunk kb. 1 percet, amíg a gumi megszilárdul és már kész is a fogvédőnk.
Minden küzdősportban javasolt a használata, mert védi és megóvja fogainkat a sérülésektől törésektől! Kiemelt jelentősége van azon sportágakban ahol a fejet ütésekkel és rúgásokkal is lehet támadni (box, kickbox, thai-box, kempo, karate stb.)
Használat után mindig mossuk meg alaposan fogvédőnket!

2 990 Ft
 

 
 

Kötelező védőfelszerelések a Kick-Box küzdősportbanKötelező védőfelszerelések a Kick-Box küzdősportban

Kötelező védőfelszerelések a Kick-Box küzdősportban

FEJVÉDŐ
Fejvédő használata kötelező minden amatőr kick-box meccsen, minden súlycsoportban a küzdelmi szabályrendszerben. A fejvédő anyaga: habosított gumi, vagy puha műanyagból, vagy bőrrel bevont szivacsból kell készülnie.  Küzdelem közben az olyan fejvédők, amelyek betakarják az egész arcot, vagy csökkentik a látómezőt nem engedélyezettek.  A fejvédőnek be kell fednie a fejtetőt, halántékokat, az arccsont felső részét, a füleket és a fej hátsó részét.  A fejvédő nem akadályozhatja a sportoló hallását.  A fejvédő rögzítése nem készülhet fémből, vagy műanyag csatokból. Tépőzár engedélyezett az áll alatti és a fej hátsó részén történő rögzítésekhez.

KESZTYŰ
Két típusú védőkesztyű használható a kick-box versenyeken: point fighting kesztyű és zárt kezes boxkesztyű (light-contact, full-contact, low-kick és Thai kick-box). Minden szabályrendszerben kötelező kesztyűt viselni.

NYITOTT KEZES POINT FIGHTING KESZTYŰ:
Point fighting - nyitott tenyerű vagy olyan kesztyű használata kötelező, amely szabadon hagyja a tenyeret, de teljesen betakarja az ujjak első felét a nagyujjal együtt. A kesztyűnek engednie kell, hogy a sportoló ki tudja nyitni és összezárni az öklét. A nyitott kezes kesztyűnek takarnia kell a kéz első ütő részét, az ököl felső részét, a tenyér oldalát és minimum 5 cm-el kell túlnyúlnia a csuklón. A nyitott kezes kesztyűnek tömör, szintetikus szivacsból kell készülnie valódi vagy műbőr bevonattal. A nyitott kezes kesztyűt a sportoló csuklóján öntapadós és állítható szalaggal kell rögzíteni.

BOXKESZTYŰ:
A következő szabályrendszerekeben kötelező a boxkesztyű használat: light-contact, full-contact, low-kick és Thai kick-box.
A boxkesztyűk súlya 10 Oz (283 g), a súlyt egyértelműen fel kell tüntetni a kesztyűn. A boxkesztyűket speciális habosított gumiból, szintetikus, tömör és puha anyagból kell készíteni eredeti vagy műbőr borítással. A bokszkesztyűnek lehetővé kell tennie, hogy a sportoló teljesen össze tudja szorítani az öklét és a hüvelykujját oda tudja tartani a többi ujjához. A bokszkesztyűnek teljesen be kell fednie a sportoló öklét, külön részekkel az ujjak és a hüvelykujj számára. A hüvelykujjat borító részt egy rövid, de erős szalaggal kell a kesztyű többi részéhe rögzíteni. Ez a szalag tartja a hüvelykujjat a többi ujjhoz, megakadályozva ezzel azt, hogy az elváljon az ököltől ütés közben és a sportoló megsérüljön, vagy sérülést okozzon az ellenfelének. A belső szivacsnak be kell fednie az ököl elülső és felső részét, a tenyér oldalát és a hüvelykujj elülső-felső részét.
A boxkesztyű belső része csak bőrrel takarja az ujjak alsó részét és a tenyeret és minimum 5 cm-t takar a csuklóból is. A boxkesztyűt csak pamut alapú öntapadó szalaggal lehet rögzíteni a sportoló csuklójára (műanyag, vagy más öntapadós szalag nem engedélyezett). Semmiféle csattal ellátott szalag nem használható a kesztyű rögzítésére.

BANDÁZS
A bandázs az ököl bekötésére és a sérülések megelőzésére szolgál. Minden  szabályrendszerben ahol a sportolók 10 Oz súlyú kesztyűt használnak a bandázs használata kötelező.
A bandázs 250 cm hosszú és 5 cm széles pamut szalag éles szélek nélkül. A bandázst a sportoló csuklójának felső részén öntapadós pamut szalaggal kell rögzíteni, melynek maximális hossza 15 cm és szélessége 2 cm lehet.

FOGVÉDŐ
A fogvédőnek puha, rugalmas gumi-műanyag anyagból kell készülnie. Védő csak a felső fogsoron vagy a felső és alsó fogsoron egyidejűleg használható.   A fogvédő nem akadályozhatja a szabad légzést és illeszkednie kell a sportoló szájához. Minden szabályrendszerben, minden korcsoportban, amatőr és profi versenyeken is kötelező a fogvédő használata.

MELLVÉDŐ
Mellvédő használata kötelező minden női versenyző számára, idősebb cadet, junior és felnőtt kategóriákban, minden szabályrendszerben (semi, light, full-contact, low-kick és Thai kick-box). A mellvédőnek kemény műanyagból kell készülnie pamut borítással.  A mellvédő állhat egy darabból, mely az egész mellet betakarja vagy két darabból, melyek a melltartóba helyezve csak a melleket védik.

MÉLYÜTÉSVÉDŐ - ÁGYÉKVÉDŐ
A mélyütésvédő használata minden férfi és női versenyző számára kötelező. Az mélyütésvédőnek kemény műanyagból kell készülnie és a nemi szerveket teljes egészében be kell fednie és az esetleges sérülésektől megvédenie. Az ágyékvédő lehet félkör alakú, amely csak a nemi szerveket fedi be, vagy pedig az egész alhasat betakaró formájú. A sportolóknak az mélyütésvédőt a nadrágjuk alatt kell viselniük.

SÍPCSONTVÉDŐ
A sípcsontvédőnek kemény habosított műanyagból kell készülnie. A sípcsontvédőnek az egész sípcsontot be kell fednie a térd alsó részétől a lábfej felső részéig. A sípcsontvédőt minimum két rugalmas, öntapadós szalaggal kell a sportoló lábához rögzíteni. Más típusú, műanyag szalag nem használható a sípcsontvédő rögzítéséhez. Fém, fa vagy kemény műanyag alkatrészeket tartalmazó sípcsontvédők nem használhatók.

LÁBFEJVÉDŐ
A lábfejvédőnek speciális, szintetikus habosított gumiból kell készülnie, tömör, puha anyagból, eredeti vagy műbőr borítással.  A lábfejvédőnek a lábfej felső részét, a boka oldalsó és középső részét és a sarkat –egy darabban –kell beborítania a talpat szabadon hagyva. Elég nagynak kell lennie ahhoz, hogy a sportoló lábfejét és lábujjait is befedje. A lábfejvédő elülső részét gumiszalaggal kell a sportoló nagy és mutató lábujjához rögzíteni. A lábfejvédőt rugalmas, pamut alapú öntapadós szalaggal kell a sportoló lábához rögzíteni a sarok fölött.
KÜZDŐRUHA
Point fighting szabályrendszerben minden férfi és női versenyzőnek is pólót kell viselnie. A póló ujjának hossza maximum a felkar feléig érhet.
kick-box nadrágot viselete kötelező, melynek a deréktól a boka izületig kell érnie.  Férfi és női versenyzők is nadrágot viselnek semi, light és full-contact szabályrendszerekben is.
Toppot viselnek a női versenyzők full-contact, low-kick és Thai kick-box szabályrendszerekben. Női versenyzőknek mellvédőt is kell viselniük a topp alatt. 
Low-kick és Thai kick-box szabályrendszerekben férfi és női versenyzők is viselhetnek sortot. A sortnak deréktól combközépig kell érnie. A sortnak minimum 10 cm széles rugalmas derékrésszel kell rendelkeznie, melynek színe eltérő a sort többi részének színétől.


A kosár üres.
Béres János

Telefonszám:
    +36 (70) 941 1385

info@kuzdosportfelszereles.hu
rendeles@kuzdosportfelszereles.hu
Copyright © Küzdősport felszerelés kis- és nagykerekedelem