Everlast - tradicionális küzdősport ruházat

Az Everlast 1910-ben, New York, Bronx negyedéből indult világhódító útjára. Jacob Golomb büszkén az Everlast nevet adta újdonsült termékének, ami magyarul "örökkévaló"-t jelent.

Az Everlast pólók kiválóan alkalmasak mind edzőtermi mind hétköznapi viseletre. Az Everlast pólók anyaga 100% pamut. A környak kialakítás biztosítja a maximális komfort érzetet.  A rövid ujjú pólók nagyméretű nyomattal készülnek a pólók elülső oldalán. Egyes modellek hátulja is el van látva egy kisebb Everlast grafikával tovább fokozva az összhatást.

Leírás:

-Férfi tradicionális küzdősport póló

-Rövid ujjú

-Környak

-Everlast grafika

-100% pamut

-Mosgépben mosható 

A www.kuzdosportfelszereles.hu oldalon megtekintheti a TAPOUT MMA pólók széles választékát.

3 990 Ft
 

 
 

A Kick-Box sportág kialakulásának történetA Kick-Box történet

A kick-box egy küzdősport, mely több tradicionális harcművészet elemeit ötvözi.

A Kickbox az 1970-es években kezdett kialakulni és terjedni az all-style sportkarate az Egyesült Államokban.
Míg a tradicionális iskolák kialakulása mindig egy -egy ember nevéhez kötődött, addig az all- style sportkaratét nem egy ember hozta létre, hanem egy fejlődési folyamat eredményeként alakult ki, párhuzamosan több helyen. Az all- style karate elődjének tartják Bruce Lee-t, aki létrehozta a jeet- kun- dot szakítva a hagyományokkal. Ez egy nyitott iskola volt, elismerte, hogy a különböző embereknek különböző technikák lehetnek hasznosak. Bruce Lee elsők között sürgette a védőfelszerelések kifejlesztését és használatát a sérülések elkerülése céljából.

Bruce Lee-t az all- style sportkarate előfutárának tekinthetjük. Fontos még megemlíteni Mike Anderson nevét, aki sokat tett az egységes, a Nemzeti Olimpiai Bizottság által elfogadható sportkarate létrehozásáért és elterjesztéséért. Az all -style sportkaratéban szakítva a hagyományokkal-, a küzdelemben védőfelszerelést (kesztyű, sípcsontvédő és lábfejvédő, szuszpenzor, fogvédő, fejvédő) használnak a sportolók. Az all -style művelőinek legfőbb célja az volt, hogy a karate sporttá váljon, és ennek érdekében a lehető legkisebbre csökkentették a sérülésveszélyt.
 
Az all -style karate neve KICK-BOX névvé alakult az évek folyamán, és számos világszervezete alakult épp úgy, mint a boxnál. A világszervezetek közül egyedül a „WAKO” (World Association Of Kickboxing Organizations) világszervezete kapta meg az AGFIS tagságot és ezzel a lehetőséget az olimpiai sporttá váláshoz.
A kick-box világszervezete a WAKO   / World Associations of Kickboxing Organisations /, amelyet 1974-ben alapítottak. Elnöke dr.Ennio Falsoni , székhelye az olaszországi Milano. Jelenleg több mint 90 tagországgal rendelkezünk.
A Magyar Kick-Box  Szakszövetség 1981 óta tagja a Wako-nak, magyarországi elnöke dr.Leyrer Richárd.
A világszövetség páros években Európa Bajnokságot, a páratlan években Világbajnokságot rendez a felnőttek részére, az ifik és a juniorok minden évben Világbajnokságon mérik össze tudásukat. A magyar szövetség egy évben korosztályonként egy Magyar Bajnokságot rendez, melynek győztesei képviselhetik hazánkat a világversenyeken.

Védőfelszerelések:
Fiúknál: fejvédő, fogvédő, bandázs, kesztyű, lágyékvédő, sípcsontvédő, lábfejvédő
A lányok védőfelszerelése ezeken felül még mellvédővel egészül ki.

MAGYAROK A VILÁG ÉLVONALÁBAN
Magyarországon 1978-ban indult el hódítóútjára ez a nagyszerű sportág. Ez alatt az idő alatt rengeteg jelentős magyar sporteredmény született. A magyar kick-box rendkívül eredményes. Szinte minden világversenyen az éremtáblázat első három helyén végeznek versenyzőink.
A Magyar Kick-Box Szakszövetseg évente korosztályonként Magyar Bajnokságokat rendez, melynek győztesei képviselhetik hazánkat a világversenyeken.
Hazánkban körülbelül 1978-ban kezdtek ezzel a sporttal foglalkozni, eleinte Budapesten.Jelenleg több vidéki városban is kiváló műhelymunka folyik.
1979-ben jött létre a hazai szövetség.
Egyre többen kezdték ezt a sportot űzni, kick-box klubok alakultak.
1981-ban a Magyar Kick-Box Szövetség csatlakozott a WAKO (World Association of Kick-boxing Organization) világszövetséghez
Egyre több magyar versenyző indul nemzetközi versenyeken is
Világversenyen az első érmet szerző magyar sportoló Fodor István (Hunyadi SE). Az 1984-es graz-i Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett (semi-contact, 57 kg)
1985-ben a budapesti világbajnokságon Hanák Antal megszerezte a sportág első magyar világbajnoki címét (full-contakt 60 kg)
Pesuth Rita Magyarország legeredményesebb női versenyzője. Hat egyéni világbajnoki címet szerzett a semi-contakt és a light-contakt szabályrendszerekben
Debreczeni Dezső pedig hét világelsőségével a legeredményesebb férfi kick-boxosa hazánknak.
Dancsó Zoltán hat világbajnoki címet szerzett egyettlen szabályrendszerbe (light contactban) így jelen pillanatban Ő tekinthető a sportág legsikeresebb versenyzőjének.
A magyar kick-box mindig a világ élvonalában tartozott és ezzel kivívta ez a kis ország a nemzetközi hírnevet és elismertséget. A 2005-ös szegedi Világbajnokság után az összesített éremtáblázaton, az első helyen végzett. A 2006 -os Európabajnokság után szintén első helyen végzett az összesített éremtáblázaton. A 2007-es évben a light contact válogatott a világranglista második helyén végzett, míg a semi contact válogatott a ranglista első helyével zárhatta a 2007-es évet. A 2008-as esztendő minden idők legsikeresebb évének tudható be a magyar kick box és a magyar semi contact történetében. 15 súlycsoportból Magyarország 8 aranyérmet, 1ezüstérmet és 1 bronzérmet szerzett meg az EB – n, és ezek mellett a csapatbajnokságot is megnyerte.
Magyarországon a kick-box a legeredményesebb egyéni sportág évek óta. 

A kosár üres.
Béres János

Telefonszám:
    +36 (70) 941 1385

info@kuzdosportfelszereles.hu
rendeles@kuzdosportfelszereles.hu
Copyright © Küzdősport felszerelés kis- és nagykerekedelem